Terschelling

Sinds het moeilijke voeten/schoenenprobleem loop ik alleen nog maar op een oud paar teva sandalen. Ik had ze dus ook aan toen ik afgelopen weekend op Terschelling was.

waarschijnlijk een strandplevier
waarschijnlijk een strandplevier

O wat was het fijn om daar weer eens te zijn. De duizenden bizarre paddenstoelen, de maffe strandvogeltjes rennend in de branding, die luchten overal om je heen, die zee. Genoten, maar ook een wandeling gemaakt van 20 kilometer. Op die teva’s dus, en geen centje pijn. Halleluja.

De zool geeft bescherming terwijl hij wel zo soepel is dat je precies weet op wat voor ondergrond je loopt, schelpenpad, strand, blubber, asfalt, bosgrond, kiezeltjes of gras. En modder, regen, zeewater geeft allemaal niets. Je voeten en de sandalen worden schoon dan wel vies gespoeld maar drogen makkelijk weer.

Wat het zeker ook makkelijker maakte om ver te lopen was de schoonheid en de afwissing van het landschap, er was zoveel te zien dat ik het druk had met kijken alleen. En vrijwel geen auto’s, geen lawaai en stank. Allemaal topcondities voor een topwandeling dus.

PS

drieteenstrandlopers
drieteenstrandlopers

Na overleg met een van mijn vogelvrienden ben ik erachter gekomen dat de maffe rennende vogeltjes drieteenstrandlopers waren. Dank je Martin.

2 gedachten over “Terschelling”

    1. In dit experiment probeer ik zolang mogelijk geen sokken te dragen, alleen binnen. Als ik wandel of fiets worden mijn voeten wel warm denk ik. De grens lijkt me eigenlijk het moment dat ik handschoenen ga dragen maar zelfs dan bewegen de voeten meestal meer dan mijn handen dus zouden ze warmer moeten blijven. Ik zie wel hoe het gaat. Ik heb ook nog een paar Keen sandalen, die zijn een stuk minder luchtig en dus warmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.