Kraak

In de Volkskrant van gisteren, dinsdag 22 september, schrijft Haro Kraak (a. i. Tv-recensie) over Volkert (zonder achternaam): “Hoewel het ontluisterend was om te zien dat Volkert volstrekt lak heeft aan gezag, geen berouw toonde, zorgeloos over straat ging en zelfs lacherig deed over zijn daad, bekroop mij vooral het beeld van een man die handig de reclassering, de rechtspraak, het UWV en de sociale dienst bespeelt. Vermoedelijk een van de vele in dit land.”

Dat laatste zinnetje stak mij. Hoezo een van de vele van dit land? Waar haalt Kraak deze informatie vandaan?

Dit is een mening en helaas een die steeds meer gedeeld wordt. Niet in de laatste plaats door de overheid in dit land. Die denkt nog steeds dat het grote aantal werkeloze, zieken en anderen niet-in-een-betaalde-baan-werkenden uitvreters, luilakken en egoïsten zijn. Hoe anders kan je beleid verklaren dat er op gericht is de kloof tussen uitkeringen en lonen te vergroten zodat mensen meer geprikkeld raken een baan te zoeken!

Wat een waanzinnige en denigrerende gedachten. Wat een ontkenning van de werkelijkheid en wat een belediging voor al die honderdduizenden mensen die, om wat voor reden dan ook, op dit moment geen betaalde baan hebben. Als je niet al chronisch ziek was dan wordt je het op deze manier wel.

2 gedachten over “Kraak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.