De grote wil – Nicolien Mizee

We schrijven in deze woelige tijden niet alleen geschiedenis maar ook literatuur. En we leven literatuur, wereldliteratuur. Iemand wil iets, dat gaat mis en dan gebeurt er iets anders. Dat is de basiswet voor elk goed verhaal volgens Mizee en dat is letterlijk wat er nu in het echt, met ons allemaal gebeurt. 

De grote wil is het eerste boek over schrijven waarbij ik regelmatig in de lach schoot. Nicolien Mizee schrijft altijd in eenzelfde stijl, droogkomisch en licht ironisch, zonder dat het gaat vervelen. In dit boek deelt ze tips verpakt in korte verhaaltjes over de schrijflessen die ze geeft. Ze behandelt de teksten van de cursisten en de cursisten zelf en stelt daarbij vragen die de cursist, en de lezer van dit boek, laten nadenken over wat ze geschreven hebben. En hoe dat beter kan. 

Hoewel je kan lachen om de personages maakt zij hen nooit belachelijk. Ook al omdat ze haar eigen onzekerheid en onkunde net zo makkelijk etaleert zonder zich ervoor te schamen. Zoals in al haar boeken geeft ze ook in dit weer een verfrissende kijk op het leven en de mensen die zich erdoorheen worstelen. Ze schrijft over zichzelf op zo’n manier dat velen zich erin kunnen herkennen of ze nou een cursus geeft, een detective schrijft of faxen stuurt. En passant leer je hier een hoop van. Over jezelf en over andere mensen. En hoe je daar als schrijver een verhaal van maakt.  

De grote wil 
Nicolien Mizee 
Nijgh & Van Ditmar 
978903880581  

Een gedachte over “De grote wil – Nicolien Mizee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.