Salade uit Balthasars tuin

Gisteren even op en neer geweest naar meneer en mevrouw B(althasar) om daar te genieten van hun heerlijke douche en te ervaren wat zij allemaal uit hun tuin eten.

boomspinazie
boomspinazie

Maar liefst 3 verschillende salades en een soep kreeg ik daar voor de lunch. En omdat zij een heel andere en vooral veel grotere tuin hebben dan ik, weer totaal andere dingen erin. Brandnetel, pinksterbloem, daslookbloem, look zonder look, lievevrouwebedstro, madeliefjes, zevenblad, hondsdraf, kervel, boomspinazie, pluksla, radijsblad, frambozenblad en hele jonge spruitplantjes.

Ik heb pinksterbloemen en boomspinazie meegenomen om in mijn eigen tuin te zetten.

Overal haal ik plantjes en zaadjes vandaan. Uit tuinen en volkstuinen van vrienden, uit bos en bermen zodat er een grote verscheidenheid aan eetbare en/of anderszins nuttige en mooie planten in mijn tuin groeien. Sommige verdwijnen weer snel, worden opgegeten door slakken en vogels. Ook goed. Wat sterk genoeg is blijft.

Op de terugweg in de trein 2 reizigers, een jongen en een meisje, die deden wat alle reizigers lijken te doen als ze even niet hoeven te lopen: al hun rugzakken, flessen water, dagboeken en matjes neerleggen en ter plekke tegen elkaar in slaap vallen. Ze waren onderweg naar Amsterdam. Geen idee of ze doorhadden dat het sprookje van de koningsnacht en –dag gevierd wordt. Ik denk niet dat ze daar een rustig slaapplekje hebben kunnen vinden.

2 gedachten over “Salade uit Balthasars tuin”

  1. wat een weelde, in een paar dagen tijd een overvloed aan heerlijkheden uit de natuur op je bordje, daar wordt een mens toch blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.