Zuinig met water

Zuinig zijn zit in mijn aard maar ik vind het ook een streven, een sport, om te kijken met hoe weinig ik toe kan. Enerzijds omdat ik altijd met een minimuminkomen moet rond zien te komen maar belangrijker nog is dat ik probeer te leven op een zo duurzaam mogelijke manier. Ware permacultuur is immers echte duurzaamheid. Als iedereen zo zou leven zou dat geen invloed moeten hebben op natuurlijke bronnen. Een gesloten kringloop op aarde.

En ik vind het dus gewoon leuk.

Douchen doe ik bijna nooit maar mezelf wassen wel. Op mijn eigen hazemanier: ik vul een afwasteil met water, warm als ik het koud heb, en daar ga ik in staan. Op deze manier koel ik niet af en kunnen mijn voeten schoon weken terwijl ik de rest van mijn lichaam met een washandje met datzelfde water schrob en poets.

Vandaag was ik vergeten een handdoek klaar te leggen maar gelukkig hangt er in de badkamer een klein handdoekje voor je handen. En dit bleek prima te voldoen om mijn hele lijf mee te drogen.

Voila, kleinere handdoeken zijn dus mogelijk, weer wat geleerd. Dat betekent minder was en dus nog minder watergebruik.

Na afloop gebruik ik het water uit het teiltje om de wc mee door te spoelen. Daar word ik nu echt helemaal blij van.

Een gedachte over “Zuinig met water”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.