Permacultuurlifestylecoach

Gisteren ben ik  lid geworden van de facebookgroep Samen consuminderen en had daar een klein berichtje achtergelaten hoe ik gelukkig leef met heel weinig apparaten.

Wat een reacties leverde dat op! Ik was een hele tijd bezig met beantwoorden en reageren.  Dat zuinig leven zoveel los kan maken. Mensen noemen me moedig en knap maar zo voel ik dat helemaal niet.

Het is jammer dat veel mensen denken dat het moeilijk is om je eigen weg te gaan, om afstand te doen van veel vanzelfsprekendheden maar dat is volgens mij vooral het geval omdat ze niet op het idee komen dat het ook allemaal anders kan. En blijkbaar triggert een voorbeeld dan ineens van alles.

Als ik met mensen hierover praat, hoor ik heel vaak dat ze het heel goed vinden wat ik doe maar dat zij dat nou eenmaal niet kunnen want ze hebben een baan, een gezin of onwillige partner, een auto nodig, geen geld, geen tijd, een handicap. Maar ik denk dat ze vaak niet durven, dat het eng is, dat ze bang zijn voor de mening van anderen of dat ze het stiekem helemaal niet willen. Dat ze geen comfort op willen geven.

Maar uiteindelijk denk ik dat de meeste mensen geen idee hebben hoe en wat. Waar ze zouden moeten beginnen en wat ze kunnen veranderen. Volgens mij kan ik helpen. Als permacultuurlifestylecoach!

Met al mijn kennis en ervaring met permacultuur, zuinig leven, eetbare planten, eetbare tuinen ontwerpen, milieubewust leven en meer kan ik misschien wel anderen enthousiast maken. Daar worden zij dan blij van en ik ook. En de wereld een stukje mooier. Win, win, win!

2 gedachten over “Permacultuurlifestylecoach”

 1. Ik juich dit heel erg toe.
  Mijn tip is om een andere naam te verzinnen.

  Mensen worden inmiddels enorm moe van de zoveelste lifestyles en coaches, het puilt ervan over en draagt bij aan de inflatie van de waarde ervan.
  Ik merk gewoon aan mezelf dat mijn tenen gaan krommen van het woord permacultuurlifestylecoach. Het spijt me echt om dit zo te zeggen, want je hebt veel inzet!

  Als je veel grondige ervaring hebt, geef er een minder hip woord aan, want de inhoud is namelijk duurzaam. Parmacultuur is here to stay! Trends en lifestyles doen dat niet.

  Permacultuur ervaringsbegeleider, misschien? Je bent vast creatief. Veel plezier!

  1. Beste Esther,
   Fijn dat je mijn initiatief toejuicht.
   Ik snap je tenenkromming wel, volgens mij bestaan er heel veel banen uit het verkopen van opgeklopte gebakken lucht. De titel permacultuurlifestylecoach komt dan ook met een dikke vette knipoog. Maar misschien is die toch nog te subtiel. Ik wou het juist een beetje luchtig houden door de draak te steken met al die blablatitels.
   En ik houd er van nieuwe woorden te verzinnen.

   Maar ik zal nog eens nadenken over wat je zegt al heb ik lang geleden ondervonden dat wat je ook doet en zegt er altijd mensen zijn die het er niet mee eens zijn. Helemaal goed kan je het nooit doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.