Nietzogroenonderhoud

Gewekt door achterlijk lawaai: groenonderhoud. Het is half oktober, ik ga naar buiten in een t-shirt en sandalen vanwege weer zo’n stralende warme dag, joepie. Maar niet heus.

blaadjes
blaadjes

Overal op de stoep liggen bergjes blaadjes, een mannetje of 20 staat druk te harken en schoffelen in de, nu weer, blootliggende aarde van de plantsoentjes. Ik vraag zo’n jongen waarom de blaadjes niet op de aarde mogen blijven liggen. Ik zie aan zijn gezicht dat deze vraag nog nooit bij hem boven is gekomen en dat niemand anders hem dat ooit gevraagd heeft.

Zijn antwoord komt desondanks stellig uit zijn mond. ‘Wij moeten ons werk kunnen blijven doen en dat kan niet als er blaadjes liggen want dan zie je het onkruid niet en kan je niet schoffelen.’ Dus als ik het goed begrijp moeten de blaadjes weg zodat het onkruid kan groeien en deze mensen kunnen schoffelen. En bladblazen natuurlijk, dat is het leukste, met oorkleppen op in de benzinestank lekker zinloos lawaai maken.

Ondertussen kapt staatsbosbeheer duizenden bomen door het hele land om zichtlijnen te creëren.

Deze wereld wordt geregeerd door idioten en onbenullen. Beleid wordt uitgevoerd zonder na te denken. Je zou er moedeloos van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.