Gelezen in april 2020

Slechts drie boeken gelezen in april. Beschavingen van Laurent Binet, De rustelozen van Olga Tokarczuk en Minimalisme van Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus. Waarvan De rustelozen absoluut het beste was en Minimalisme oké.

Even over Beschavingen, dit boek wordt heel erg aangeprezen overal maar dat snap ik niet goed. Het is een alternatieve geschiedenis waarin niet de Spanjaarden Amerika ontdekken maar de Inca’s Europa. Een uitgangspunt dat me erg aanspreekt maar de uitwerking viel me tegen. Ik moest wikipedia zeer regelmatig raadplegen om te weten wie, wat, waar en waarom. Dat vind ik niet erg, leer graag dingen bij. In het boek wordt niets uitgelegd. Als je niet heel veel van deze geschiedenis weet, weet je ook niet wat Binet aangepast heeft. Verder is het een hele hoop namedropping, landjepik, voornamelijk mannen die vechten en macht willen. Andere namen en bewegingen maar eigenlijk meer van hetzelfde. Reuze niet interessant. Maar misschien mis ik iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.