Dag 28

In zelfquarantaine. Nog 12 dagen te gaan als ik het letterlijk zou nemen. Quarantaine betekent immers afzondering voor veertig dagen, ook wel gebruikt in de betekenis van wapenstilstand. Onderhand hoop ik dat ik aan veertig dagen genoeg heb.

Er zijn inmiddels dagen waarop ik mij goed voel, beter dan ik me voelde in de afgelopen vier weken maar deze dagen worden afgewisseld met dagen dat ik me slechter voel dan in de afgelopen vier weken. Dagen dat ik in bed blijf, me koortsig voel, te beroerd om iets de doen en iets rechtstreeks uit een potje eet, zelfs zonder op te warmen. Die golvende in plaats van een stijgende lijn doet iets geniepigs met de hoop op beter worden.

Verder vind ik het erg vervelend dat ik niet weet of ik corona heb, dat ik niet getest kan worden, en daarom mensen vermijd om ze niet te besmetten. Als ik wist dat ik het niet had zou ik me vrijer voelen. Zou ik misschien op goede dagen af en toe zelf boodschappen kunnen doen. Dat mis ik erg, zelf kijken en uitkiezen wat er te krijgen is en waar ik zin in heb. Gelukkig heb ik nog dingen in de tuin die ik zelf kan plukken; rabarber :-), daslook, paardenbloem, eeuwige moes, zuring, weegbree, en zo. Binnenkort allerlei bessen, aardbeien en vijgen. Jammie, jammie.

Nog geen last van verveling of eenzaamheid gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.