Alleen op vakantie

Ik ben al vaker alleen op vakantie geweest, omdat ik niemand kende die mee wilde en/of omdat het een hele andere ervaring is om alleen te reizen. Je ontmoet bijvoorbeeld veel meer mensen dan wanneer je met z’n tweeën bent.

aardbeientoren
aardbeientoren

Zo ben ik met de trein en tent naar Lapland en de Ardennen geweest en heb ik fietstochten door Nederland gemaakt. Dat laatste wil ik dit jaar weer gaan doen maar omdat ik ook mensen wil leren kennen en dan vooral mensen die met dezelfde passies bezig zijn als ik, heb ik me nu opgegeven voor het Permacultuur Festival deze zomer.

Spannend om daar alleen heen te gaan maar tegelijkertijd geeft het veel meer mogelijkheden. Je hoeft niets te overleggen, je kan lang blijven plakken als het ergens gezellig is zonder dat er misschien iemand ergens zit te wachten. Je hoeft je niet druk te maken of die ander zich wel vermaakt.

Nadeel is wel dat je alles zelf moet beslissen: ga ik met de fiets, het openbaar vervoer of probeer ik met iemand mee te rijden? Koppel ik het aan een langere vakantie om te wandelen of te fietsen? En dat laatste duwtje om nou echt te gaan ondanks dat het doodeng is en je bang bent voor migraine en andere ongemakken, moet je jezelf geven.

Een gedachte over “Alleen op vakantie”

  1. klinkt goed, dus zeker doen: de combinatie op de fiets er heen, tentje opslaan en in goed gezelschap, want toch jouw soort mensen, een paar dagen doorbrengen, dat is toch de ideale vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.