Huishouden

Dagelijks stampen de wasmachines, razen de stofzuigers, spugen de bladblazers, zoemen de koelkasten en monkelen de vaatwassers. Bij de buren dan. Machines en apparaten, duidelijk hoorbaar door de dunne muren en plafonds.

Wikipedia zegt letterlijk: Het huishouden is een dagelijkse bezigheid. En even verderop: Huishouden is een werkwoord dat teisteren betekent. Wat volgens encyclo.nl betekent: 1) Beschadigen 2) Beproeven 3) Ernstig schaden 4) Erg laten lijden 5) Folteren 6) Geselen 7) Gewelddadig aangrijpen 8) Kwellen 9) Lastigvallen 10) Onheil veroorzaken 11) Plagen 12) Pijnigen 13) Schaden 14) Verwoesten 15) Zwaar beschadigen 16) Zwaar verlies toebrengen 17) Zware schade aanrichten en 18) Zwaar belagen.

Dus het is normaal om elke dag dingen te doen die niet bepaald fijn zijn.

Ik doe het een stuk rustiger, als het echt te erg wordt veeg ik de woonkamer, leg de was te weken in een emmer om het de volgende dag een beetje te wringen en op te hangen. Als ze dreigen in te storten herschik ik de stapels boeken en kranten. Gooi weg wat ik gelezen heb aan kranten en tijdschriften en zet die boeken die echt nog niet aan de beurt zijn in de kast.

De afwas houd ik klein door mijn pap rechtstreeks uit de pan, de salade uit de schaal en brood van de plank te eten en door maar één beker te gebruiken omdat ik toch alleen water en variaties daarop drink.

Het grote voordeel van mijn methode, naast de overduidelijke besparingen van tijd, geld en energie, is dat het verschil voor en na zo duidelijk is. En ik kan er dan echt van genieten als het weer schoon en netjes is. Weken lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.