Wonen

mijn tuin mei 2015
mijn tuin mei 2015

Nu ik een tijdje in een eigen huisje woon kom ik er steeds meer achter wat ik wel en niet wil op dit vlak. Dit huisje heeft een aantal voordelen; het is dicht bij het bos en dicht bij de stad, het is prettig klein en er is een tuintje!

Nadelen zijn er ook; buren die lawaai maken en  dag en nacht roken vlak bij mijn slaapkamerraam, buren die met hun balkon boven mijn tuin hangen en dat ook laten weten. En het is een benedenwoning met nauwelijks iets van een voortuin dus iedereen kan vrolijk bij mij naar binnen kijken, en doet dat ook.

Ik ben dit niet gewend en merk dat ik er steeds bewust van ben. Even snel ’s nachts nog een boek uit de woonkamer halen kan niet  naakt recht uit bed. De gordijnen blijven nu meestal open omdat ik naar bed ga voor het helemaal donker is. In de winter is het makkelijker, lekker vroeg die gordijnen dicht en je bent onzichtbaar.

Een andere categorie nadelen is het verplicht moeten huren via een woningbouwvereniging. Ik betaal voor dit huis bijna 600 euro kaal, dat is 2/3 van mijn inkomen. Gelukkig krijg ik wel huursubsidie. Maar het is vreemd, het feit dat huursubsidie bestaat betekent al dat huren te duur is voor mensen met een laag inkomen.

Verder heb ik een dichtgetimmerd  raam in de badkamer vanwege de afzuiginstallatie die ik al in de eerste plaats niet wil. Alle kozijnen zijn van plastic en bij de tuindeur kan daar geen haakje in zodat je die altijd vast moet zetten met iets zwaars om m open te houden.

Wat ik dus wil is een heel simpel klein huisje, zonder boven- en directe buren. Een tuin en een huis waarin ik vrij ben zonder dat andere mee kunnen kijken. Dicht bij bos en stad, met mogelijkheid van composttoilet, houten kozijnen en ik wil zelf alles mogen beslissen. Dus ik wil iets kopen, zonder me diep in de hypotheekschulden te moeten steken.  Het mag, graag zelfs, oud en gammel zijn, en een tuin die redelijk groot is, groot genoeg om er diverse bomen in kwijt te kunnen.

Wie iets weet mag het zeggen 🙂

3 gedachten over “ Wonen”

  1. Dan zul je naar de rustige provincies van Nederland moeten, waar de huizenprijzen laag zijn. Groningen, Drenthe, Zeeland. Succes!

  2. Zoiets? Helaas net in du sprekend gebied… http://www.marktplaats.nl/a/tuin-en-terras/tuinhuisjes-en-blokhutten/m931691808-tuinhuis-volkstuin-huis-met-ruime-moestuin-in-duitsland.html 7500 klinkt als bedrag waar je niet onder een hypotheek gebukt hoeft te gaan, want die kan dan nooit heel hoog worden, sterker nog het maffe is dat dit eigenlijk neer komt op ca. 1 jaar huur van een huis zoals je nu hebt!

    Officieel geen woonhuis dit.. tuinhuis maar wel betaalbaar i.t.t. de reacreatiewoning, die weliswaar vergund was, maar ook niet voor full time bewoning…. die ik onlangs tegenkwam op de grens van tilburg en het bos aldaar… die van 100.000 wel met groter stuk grond (bos)…. die locatie was dan weer wel veel beter….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.