Holy Trientje – Anne-Gine Goemans

Holy Trientje
Holy Trientje – Anne-Gine Goemans

Zijn acties tegen kerncentrales en atoomwapens nog steeds nodig? Ja, zegt Goemans en zij maakt dit duidelijk door in Holy Trientje verschillende mensen op te voeren die direct te maken hebben gehad met de keerzijdes van kernenergie en –wapens. Trientje is een Nederlandse non die in navolging van de Amerikaanse sister Megan Rice actievoert om alle atoomwapens de wereld uit te krijgen. Zij doet dat samen met onder andere Yoshida en Bonnie op de vliegbasis Volkel.

Yoshida is een Japanner die de ramp in Fukushima in 2011 meemaakte en daar ziek van werd. De kerncentrale werd getroffen door een tsunami en explodeerde. Radioactieve lucht en water ontsnappen en besmetten de hele omgeving. Meer dan 100.000 mensen moesten hun woonplaatsen verlaten vanwege deze besmetting. Er komen steeds meer bewijzen dat er in tegenstelling tot eerdere berichten wel veel gevallen van kanker en andere stralingsziekten gerelateerd aan Fukushima zijn.

En met Bonnie Batlok, een inwoner van de Marshalleilanden waar de VS tientallen proeven heeft gedaan met kernwapens. Ook deze mensen werden ziek, gingen dood en/of moesten allemaal verhuizen vanwege de besmetting. 

Een roman gebaseerd op feiten en waargebeurde verhalen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.