Gelezen in februari 2019

Niet dankzij maar ondanks bijna twee weken griep is gelukt om afgelopen maand acht boeken gelezen. Met een deel daarvan was ik al eerder begonnen dus dat schoot lekker op. Niettemin een mooi resultaat. Al zeg ik het zelf.

  • Hubers, Sylvia – Hier moet ik ingrijpen – ***
  • Invernizzi & De Jong – Leren recenseren – **
  • Garnett, David – Een man in de dierentuin – ***
  • Broeke, Asha ten – Calm. The. Fuck. Down. – ****
  • Donkers & Markhorst & Smits – Journalistiek schrijven voor het hoger onderwijs
  • Smith, Patti – The New Jerusalem 
  • Ugresic, Dubravka – De vos – ****
  • Sverdrup-Thygeson, Anne – Terra insecta – ****

Ik denk weleens, o was ik maar eens een keertje gewoon ziek, niet die verlammende, verschrikkelijke, alles uitschakelende migraine maar een griepje of zo, zodat ik verder kan komen met die megastapel te lezen boeken terwijl ik me niet bezig hoef te houden met al die dingen die ook moeten. Maar zo werkt het dus niet. Eindelijk kreeg ik ook die griep waar al zo veel mensen slachtoffer van waren. Maar niks lekker lezen. Ik kon mijn leesbril niet eens velen op mijn neus. Die arme, pijnlijke neus die tot bloedens toe kapotgesnoten en geniest werd.

Dat hoofd dat bonkt en slaat, waar mist heerst waar normaal gesproken hersenen hun ding doen. Net genoeg energie hebben om van bed naar bank naar wc te kunnen. Mijn conditie verdween als sneeuw voor de zon, net als de zorgvuldig gekweekte spiermassa. Pap in mijn hoofd en ledematen. Rillend van de kou en zwetend van de hitte, soms beide tegelijk. Deken erbij, deken eraf, kachel aan, kachel uit. Help. Dit is niet leuk.

En dan eindelijk, na 11 dagen, weer eens op en aangekleed om de dag erna als toetje toch ook nog zo’n stomme migraineaanval te krijgen. Vermoeiend.

Vandaag maar weer eens kijken of ik weer mee kan doen met de grote buitenwereld, boodschappen halen en werken in de boekwinkel. Joepie.

Een gedachte over “Gelezen in februari 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.