shedecides

Vanmorgen om 8.18 uur op radio 1 hoorde ik iets waar ik erg van schrok. Vreemd genoeg kan ik er verder niets over vinden.

Het was een gesprek met Lilianne Ploumen over een coalitie van conservatieve krachten die bij de VN een verzoek had ingediend om de seksuele rechten van vrouwen en meisjes in te perken. Nu was bekend geworden dat deze groep bakzeil gehaald heeft. Gelukkig.
In die coalitie zitten de VS, het Vaticaan, een groep conservatieve moslimlanden en Rusland. Ook wel genoemd Unholy Alliance. Zij streven er actief naar om verworven rechten van vrouwen teniet te doen.
Ploumen had eerder al naar aanleiding van een conservatieve zet van Amerika het abortusfonds SheDecides opgericht om steun en geld te vinden om dit soort maatregelen tegen te kunnen houden. Vandaag werd dus bekend dat de coalitie nul op rekest heeft gekregen.

Ploumen: Volgens Trump hebben vrouwen geen recht om zelf te kiezen over hun lichaam. Dat is een van de hoofdpunten van zijn beleid.

Hoezo wordt er aan de rechten van vrouwen geknabbeld. Zijn vrouwen geen mensen, gelden voor hen de universele rechten van de mens niet? Niets is zeker dat blijkt maar weer. Daarom is de slogan van de pvda (waar Ploumen lid van is): Zekerheid! ook zo slecht. De wereld wordt er niet beter op en zekerheid bestaat niet. Een betere slogan lijkt mij tegenwoordig: blijf waakzaam en reken nergens op!

Het verhaal van de dienstmaagd - Margaret Atwood
Het verhaal van de dienstmaagd – Margaret Atwood

Lees of bekijk Het verhaal van de dienstmaagd/The Handmaids tale en huiver want het lijkt er zomaar op dat dit verhaal waarheid kan worden. Er zijn landen en religieuze groepen actief mee bezig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.