Uitgerust wakker worden

Kent u die uitdrukking?

tired
tired

Ik ken het wel maar alleen puur theoretisch. Net als de begrippen; zo gezond als een vis (hoe moet ik me dat voorstellen?), kiplekker zijn, een pijnvrij leven, fris als een hoentje, vitaal, geen centje pijn, het gaat wel weer over, een partner voor het leven, een baan voor het leven, fluitend opstaan, we hebben allemaal wel eens wat.

Daarentegen ken ik wel uit de praktijk; tegen de muren oplopen, tranen met tuiten huilen, in zak en as zitten, de handdoek in de ring gooien, de kluts kwijtraken, schraalhans is keukenmeester, op je tandvlees lopen, me kranig houden, schitteren door afwezigheid. En natuurlijk: mijn naam is Haas!

Het is niet alleen maar kommer en kwel natuurlijk, maar wel vaak. Maar hé, hou je haaks, nooit de moed verliezen, kop op, morgen is er immers weer een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.