Weer migraine weer

Vandaag stond al een paar dagen aangekondigd als een mooie zonnige maar koude dag, perfect om te wandelen en mijn streven van 12.000 stappen te halen.

mensen met migraine zo zie je ze
mensen met migraine zo zie je ze

Niet dus, weersveranderingen, daling of stijging van luchtdruk, felle kou of juist hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid, windtoename, onweer en felle zon; allemaal triggers voor migraine.  Weeronline noemt migraine zelfs de meest weergerelateerde gezondheidsklacht die er bestaat. Geen directe veroorzaker maar een versterking van de  mogelijk al aanwezige, sluimerende aanval.

en zo zie je ze niet
en zo zie je ze niet

Andere versterkers zijn stress, natuurlijk, hormonen, bepaald voedsel, te veel of te weinig eten, alcohol, pijnlijke spieren in schouders en nek (de ideale combi: fibromyalgie en migraine 🙁 ) en zo nog het een en ander.

Er is maar weinig dat je zelf in de hand hebt, waar je wat aan kan doen en de kunst is om je daar dan niet al te zeer door te laten frustreren, want dat geeft weer stress. Best lastig soms.

Een gedachte over “Weer migraine weer”

  1. Migraine is een vervelende aandoening die, zoals u heeft vermeldt, vaak geen duidelijk aantoonbare oorzaak heeft. Wel is er vaak een aantoonbare hoge spierspanning te meten, met name rond de nek en schouders. In vele gevallen is de hoge spierspanning het resultaat van een gedraaide wervelkolom, dit komt vaak door een gekantelde bekken. Bij Krullaards Perfect Reset hebben wij een behandelmethode ontwikkeld die de bekken reset, met als resultaat het verhelpen van onder andere migraine. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze website: https://www.kpr.nl/klachten/migraine/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.