Voorraadkelder

Wie alleen woont en daarbij ook nog eens regelmatig ziek is moet goed voor zichzelf zorgen. Altijd een back up hebben en dan met name van voedsel en medicijnen.

Ik heb geen koelkast maar wel een kelder en een tuintje. Zomers betekent dit dat ik weinig vers spul kan bewaren maar dat er wel het een en ander in de tuin groeit, als de slakken er van af blijven tenminste. In de winter staat er minder in de tuin maar is het makkelijker dingen te bewaren in een afgesloten plastic bak buiten.

Dus heb ik een redelijk grote voorraad voedsel dat ongeacht de omstandigheden lang bewaard kan worden en bovendien met weinig moeite gegeten kan worden. Omdat je, als je zwaar beroerd bent maar wel iets moet binnen zien te krijgen, het niet altijd op kan brengen te koken.

Veel potten en blikken dus met groenten, appelmoes, peulvruchten, soep en tomatenpuree. En veel gedroogd spul; peulvruchten, dadels, vijgen, abrikozen, noten, havermout, pasta en dergelijke.

Verder is lang te bewaren; zuurkool, roggebrood, crackers, beschuit, pindakaas, stroop, havermelk, kokosmelk, chocola, olie, diksap, aardappelpuree, pannenkoekenmeel en vruchtensap. Vers fruit en aardappels doen het ook altijd redelijk lang. Ook op voorraad: toiletpapier.

Afhankelijk van hoe ik me voel kan ik altijd iets makkelijks eten. Als ik heel misselijk ben maar toch iets moet eten zijn dat stukjes appel, gekookte aardappelen met een potje sperziebonen of doperwten of crackers met boter.

In tijden dat ik me goed voel eet ik zo vers mogelijk en vul ik mijn voorraden aan. Het liefst als iets in de reclame is zodat ik rustig 5 potten kikkererwten koop. Blijft jaren goed en zijn heerlijk, zowel koud als warm.

Een gedachte over “Voorraadkelder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.