Vierdaagselopers zijn watjes

Want wat is nou vier dagen? Mijn streven is elk jaar de 365-daagse te lopen, waarbij lopen ook fietsen kan zijn.

sandalen
sandalen

Grapje natuurlijk, het is heel knap dat mensen in grote groepen vier dagen een rondje lopen, toegejuicht door andere mensenmassa’s. Ik zou het niet kunnen. Ik loop het liefst in mijn eentje of met een of hooguit een paar goede vrienden.

Het is me nog nooit gelukt alle dagen van het jaar te wandelen of fietsen, soms ben ik echt te ziek of zwak, heb ik teveel pijn of last van ander ongemak. En dan ben ik ook nog eens lui.

En helemaal nu het protocol voor hazen en andere hittegevoelige diertjes weer in werking gesteld is doe ik het liever rustig aan. Maar ik blijf het proberen. Vroeg opstaan en eerst een aantal kilometers lopen. Als ik eenmaal buiten ben, in het bos het liefst, dan ben ik altijd weer blij dat ik mezelf de deur uit heb weten te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.