Vertuinen

Vertuinen: spullen verhuizen van de ene tuin naar de andere.

Gevlekt-Longkruid
Gevlekt-Longkruid

Helaas moet ik mijn volkstuin opzeggen, te duur en te zwaar. Gelukkig heb ik wel een tuintje bij mijn huis dus nu probeer ik een aantal planten hierheen te verhuizen. Daarbij goed oplettend dat ik geen stukjes heermoes meeneem. Die tiert zo welig in de volkstuin dat dat onder de duim houden al een dagtaak was.

De tuin hier heeft zo veel last van slakken en ander ongedierte dat mijn planten, met name de groenten, vaak al verdwenen waren voor ik ervan kon eten. Daarom ga ik het nu anders aanpakken.

Eetbare Wilde Planten, Marion de Kort
Eetbare Wilde Planten, Marion de Kort

Geïnspireerd door onder andere het Eetbare Wilde Planten boek van Marion de Kort en mijn eigen achtergrond in permacultuur wil ik zo veel mogelijk vaste, wilde eetbare planten.

Ik had al brandnetel uit het bos gehaald. Brandnetel is zo lekker! En nu gevlekt longkruid, bloedzuring en bonte dovenetel toegevoegd. Die laatste is een mooie bodembedekker.

En rabarber! Die kwam net boven de grond dus die moest mee. Deze plant komt nog uit de tuin van Balthasar en kan wel tegen een stootje.

Langzaam maar zeker ontstaat zo een eetbarewildeplantenbosstadstuin. Nu maar hopen dat de buren er ook van kunnen genieten.

2 gedachten over “Vertuinen”

    1. De bloemen schijnen eetbaar te zijn maar niet in grote hoeveelheden. Ik heb het nog niet geprobeerd. Volgens anderen is het slecht voor je lever. Misschien toch maar niet eten.
      Het is wel een mooi plantje en een goede bodembedekker in schaduwrijke tuinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.