Verloren en gevonden

Omdat ik me verloren voel en afleiding zoek besluit ik het plastic afval weg te gaan gooien. De zon schijnt en het is een wandelingetje van niks. Zo gezegd, zo gedaan. Laat ik ook even naar het bos gaan dat is vlakbij, de weg over en ik ben er.

Even doorlopen want hier bij de parkeerplaats wemelt het van hardlopers, paarden , kinder- en hondenuitlaters.

Dit gebeurt dus heel vaak, ik ga even weg en dan ineens ben ik in het bos en loop ik tot ik niet meer weet waar ik ben, ik ontzettend nodig naar het toilet moet en er voor de zoveelste keer achter kom dat ik weer totaal onvoorbereid weg ben. Geen wc-papier, geen eten en drinken, geen kaart, geen geld of ov-kaart.

Maar ik geniet zowaar van de zon, de vele eksters, ieder met zijn eigen ritme, een eekhoorn voor me op het pad, en het mos. Ik hou van mos Er zijn wel 600 soorten mos alleen al in Nederland!

En ik vind weer iets terug, een deel van mijzelf dat blij wordt van buiten zijn, van alleen zijn. Ik was bang dat ik nooit meer blij zou worden maar ik weet nu dat ik het nog in me heb.

Een gedachte over “Verloren en gevonden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.