Verklaring beëindiging bedrijfsactiviteiten

Gisteren heb ik na overleg met de belastingdienst de Verklaring beëindiging bedrijfsactiviteiten ondertekend en opgestuurd en hiermee de pogingen om een inkomen te verdienen als zzp’er opgegeven. Of in ieder geval stilgelegd. Voor nu. Met pijn in mijn hart toch wel.

veganisme-een-manier-van-leven
veganisme-een-manier-van-leven

In 2005 startte ik met De Zeepkist als uitgeverij om het door mij geschreven boek over veganisme te kunnen verkopen. Dit liep goed en de hele voorraad is al lang geleden verkocht. Er volgden nog een paar wat kleinere boekjes, leuk om te doen, veel werk, weinig opbrengsten maar gelukkig had ik er een ander inkomen naast. Ervan kunnen leven heb ik nooit terwijl dat wel altijd de hoop was, en nog steeds een klein beetje is.

Naast het schrijven en uitgeven begon ik een website over voedsel, deze bestaat nog steeds (voedselencyclopedie), ging ik anderen helpen met teksten en computergebruik, puzzels maken en ten slotte permacultuur ontwerpen maken voor anderen. Het is me nooit gelukt hiermee echt iets substantieels op te bouwen, om genoeg sponsors en klanten te vinden. Ik vind het moeilijk mijzelf te verkopen en bovendien laat mijn lichaam  het te vaak afweten.

Maar ik ga wel door met wat ik doe. De Zeepkist blijft als platform bestaan net als de voedselencyclopedie. En ik blijf schrijven. Op dit moment geen non-fictie maar columns, recensies, korte verhalen, ultrakorteverhalen (Ukvaes) en een heuse roman. Al duurt het waarschijnlijk nog wel een tijdje voor die af is. Tegen die tijd zullen jullie dat horen en is er hopelijk een ‘echte’ uitgeverij die het wil uitgeven.

2 gedachten over “Verklaring beëindiging bedrijfsactiviteiten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.