Toch weer naar het museum

De heksen van Bruegel. Foto catharijnenconvent
De heksen van Bruegel. Foto catharijnenconvent

Sinds ik geen museumkaart meer heb ben ik al 2 keer ergens geweest waar ik m nodig had dus ik heb er maar weer een voor mijn verjaardag gevraagd, en gekregen. Nu zie ik ineens allemaal dingen waar ik zomaar gratis naar toe mag; De heksen van Bruegel, Van Gogh en Munch, kunst van hout.

En ik heb ontdekt dat in je eentje naar een museum gaan geweldig is. Minder kennis weliswaar maar wel alle tijd om te kijken, rond te hangen. Laatst was ik in het MOA er was vrijwel niemand en ik heb daar heerlijk boeken liggen lezen op een zitzak op de mooie zolder van dit schitterende gebouw.

Van elke relatie die ik heb gehad blijft er wel iets hangen wat zeer de moeite waard is. Het museumbezoek heb ik overgehouden van T. en daar ben ik blij mee.

Nu is de tijd aangebroken mijn leven in mijn eentje vorm te geven, op een basis van alle ervaringen en herinneringen uit het verleden die me tot nu toe gevormd hebben. En met vrienden, een categorie mensen die ik in mijn leven altijd onderschat heb maar die misschien wel belangrijker zijn dan een vaste partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.