Tekorten en overschotten

Ik kwam tot de ontdekking dat ik voor deze maand nog 180 euro op mijn rekening had staan. Dat is minder dan ik gewend ben en in een opwelling plaatste ik dit op facebook. Gewoon als mededeling.

snijbiet
snijbiet

Binnen een uur kwam Erna langs die ik nog ken van een permacultuuropleiding en die in de buurt woont, met een tas vol groenten! Net terug van vakantie leverde haar tuin een overvloed aan onder andere komkommer, courgette en snijbiet. Gezellig bezoek, verder afspraken, zaden- en plantenruil en een (ver)nieuw(d) contact. Helemaal leuk.

Het bijzondere is dat zij niet iemand met veel geld is die mij, de armoedzaaier, als liefdadigheid eten kwam brengen maar juist iemand die nog krapper bij kas zit dan ik.

Dit merk ik vaker, dat het juist de mensen zijn die weinig te makken hebben dat weinige nog delen.

Ja ja Balthasar, ik weet dat je een hekel hebt aan het tegenwoordige delen maar het is een mooi principe. En het levert meer op dan geld of goederen. Contacten, blije gevoelens, vertrouwen in de mensheid, hoop voor de toekomst en kennisuitwisseling. En meer.

De tas zat zo vol dat ik nog heb kunnen uitdelen aan anderen en een grote pan soep kan maken voor de wandelclub.

3 gedachten over “Tekorten en overschotten”

  1. Niet tegen ‘delen’ heb ik iets, Haas – ‘integendeel’!- maar tegen dat woord. Net zoals tegen dat modewoord ‘passie’, ‘in je kracht staan’, en meer van die leeg geworden termen. – Een heel mooi stukje overigens, met een glansrol voor Erna; en een leuk voordeeltje voor de wandelclub! – B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.