Over buren en tuinen

Vrijwel elke permaculturist of ieder ander die iets buiten de gebaande paden, de bekende hokjes tuiniert krijgt er op een gegeven moment mee te maken: buren die klagen dat hun tuin zo’n rommeltje is. Ik had net iemand van de woningbouwvereniging aan de deur met deze klacht. Hij kon natuurlijk niet zeggen wie er dan geklaagd had maar hij wilde de tuin wel even zien.

Dat kan natuurlijk, heb hem een uitgebreide rondleiding gegeven en verteld wat mijn ideeën zijn. Hem kennis laten maken met fruit waar hij nog nooit van gehoord had. De verschillende soorten frambozen en bessen. Over de brandnetels die ik eet.

Ik vertelde hem over de vogels die nestelen in de klimop, de vlinders, hommels en andere insecten die hier ronddartelen.
 
Hij was bijna een soort van enthousiast, constateerde geen overlast, geen puinhoop en geen ongedierte. Ik hoef er niets aan te veranderen behalve de klimop snoeien die over het dak van de schuur klimt. Vanwege lekkages. Daar kan ik me iets bij voorstellen, was ik zelf ook al lang van plan maar moet ik iemand voor vinden die dat kan doen. Iemand?
 
Het vervelendste is dat er dus blijkbaar iemand in de buurt is die achter mijn rug over mij klaagt en dat ik geen idee heb wie dat is. Ik woon hier nu al ruim 5 jaar zonder dat er iets gezegd is, zonder noemenswaardige vervelende dingen met de buren.
 
Voel me nu aangevallen en minder thuis, probeer te bedenken wie het geweest kan zijn en waarom diegene niet naar mij gestapt is om te praten. Kan niet bedenken wie het zou zijn. Balen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.