O & o 28 februari 2018

– De bus die rechtstreeks naar het ziekenhuis gaat rijdt 4 keer per dag, alle vier de ritten zijn tussen 7 en 9 uur ’s morgens. Hij zat de afgelopen dagen propvol met zo op het eerste gezicht vooral veel personeel, studenten en een paar patiënten. Afgelopen maandag was hij meer dan 5 minuten te vroeg. Omdat ik altijd veel te vroeg ben en het zo hard vroor dat ik voor het eerst dacht dat ik op mijn sandalen misschien wel niet deze winter doorkom, vond ik het niet heel erg. Voor ons dan. Alle mensen die meer op tijd zijn en geen zin hebben lang te kleumen moeten nu een half uur extra wachten. Tegen de tijd dat we bij het ziekenhuis waren was de bus nog steeds vrijwel leeg en waren we 11 minuten vroeger dan de bedoeling was. Ik voelde me een soort van schuldig tegenover alle mensen die deze bus gemist hebben.

heel veel groenten bij een nutritarian dieet
heel veel groenten bij een nutritarian dieet

– Ik blijk een torenhoge bloeddruk (laagste stand 2 weken geleden 154/80, de hoogste van de afgelopen weken 181/111) te hebben. Dit wordt in mijn geval niet veroorzaakt door mijn manier van leven maar door een genetisch trekje. De kans dat mijn cholesterol vanwege dezelfde oorzaak ook veel te hoog is groot.
Ik leef al heel gezond vergeleken met de gemiddelde Nederlander maar blijkbaar is dit niet genoeg. Omdat ik geen medicijnen wil en tegelijkertijd heel gezond heel oud wil worden heb ik besloten nog gezonder te gaan eten. Met vallen en opstaan probeer ik nu het nutritarian dieet (binnenkort meer hierover op de voedselencyclopedie). Wat in het heel kort neerkomt op kruiwagens vol groenten aangevuld met fruit, noten en zaden, paddenstoelen, peulvruchten en granen. Veganistisch maar dan supergezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.