Niet bellen maar tellen

Na uren doorgebracht te hebben in de mediamarkt (ik was toch niet gek maar ik werd het daar wel) zit ik nu nog steeds met die telefoon die mijn stem niet hoort en treinen laat rangeren bij mijn gesprekspartners, tenminste bij diegene die ik het vaakst spreek. Balen.

Maar ik kan er wel iets anders mee, iets dat goed aansluit op mijn blog van 1 januari over lijstjes. Tellen! En dan geen calorieƫn maar stappen.

evolutie betekent niet automatisch vooruitgang
evolutie betekent niet automatisch vooruitgang

Ik ben nou eenmaal, helaas, helaas, behept met een lichaam dat altijd honger heeft, alles lekker vindt en dat alles meteen opslaat voor het geval er niets meer is. En dat het liefst languit op de bank ligt met een serie of een boek. Prima aangepast dus aan mijn leven in de oertijd. Minder aan het leven van nu.

Na een beetje gegoochel was ik erachter dat 10.000 stappen per dag een minimum is om gezond te blijven en dat je met 12.000 af kan gaan vallen.

Geen idee hoeveel ik er zet. Dus meteen uitgeprobeerd op een dag zoals ik die veel heb waarbij ik vooral zit te lezen en schrijven en alleen even naar buiten ga voor boodschappen, en natuurlijk afwassen en koken.

Om het aantal wat op te krikken en afleiding te hebben van een drama met een oud, wellicht stervend katje dat zich bij een vriendin afspeelt, heb ik ook nog de woonkamer grondig geveegd en de ramen gelapt.

3.700! veel te weinig dus. Balen.

Maar wel weer een nieuw doel, een nieuw streven en een lat erbij!

6 gedachten over “Niet bellen maar tellen”

    1. Ik las net ergens: Wereldwijd promoten hartstichtingen en overheden het gebruik van een stappenteller. Daarmee willen ze stimuleren dat we minstens 10.000 en liever nog 14.000 stappen per dag zetten. En dat: 10.000 stappen staat gelijk aan ongeveer 7,5 kilometer wat in mijn geval wss minder is vanwege niet al te lange benen ;).
      Zie hier

  1. vanmorgen op de loopband geteld: 50 stappen in 2 min. is dus 1.500 per uur, zonder even te treuzelen met een snelheid van 5,5 km.
    Dat wordt flink doorlopen voortaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.