NaNoWriMo

keep calm and write 50k
keep calm and write 50k

Elk jaar in november doen duizenden mensen wereldwijd mee aan de National Novel Writing Month, de NaNoWriMo. Dit is geen wedstrijd maar een soort wereldwijde schrijfmaand waaraan iedereen die van plan is, of al op weg is, een roman te schrijven, uitgedaagd wordt om in deze periode 50.000 woorden hieraan te schrijven. Het is de bedoeling dit aantal woorden te halen en minder om foutloos, perfect een verhaal te schrijven.

NaNoWriMo_Desktop_by_hermiejr157
NaNoWriMo_Desktop_by_hermiejr157

Op deze manier heb je een hoop tekst waar eventueel later nog aan geschaafd, gecorrigeerd, veranderd en bijgewerkt kan worden. Maar het is een geweldige stimulans voor veel mensen nu eindelijk eens echt te gaan zitten.

Dit jaar wil ik ook mee gaan doen, wel op mijn eigen wijze natuurlijk, zoals ik alles op mijn manier doe. Geen roman maar een serie korte verhalen. Ik heb daar wel een aantal ideeën voor maar de uitwerking laat tot nu toe op zich wachten. Te veel andere dingen te doen, te veel mooi weer, te bang om te falen wellicht.

no plot no problem
no plot no problem

Ter voorbereiding ga ik eerst het boek No Plot? No Problem van de organisator van dit evenement, Chris Baty, lezen. En mochten er minder haasblogjes in november verschijnen weet dan dat ik wel aan het schrijven ben. Waarschijnlijk.

5 gedachten over “NaNoWriMo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.