Nanowrimo de tweede week

Week twee is begonnen en volgens No Plot? No Problem! wordt dit een lastiger week dan de eerste. En dat klopt wat mij betreft in ieder geval al wel.

De eerste week heb je al je ideeën nog vers en zet je ze gewoon op papier of op scherm  maar daarna, hoe moet het nu verder? Help ik weet niets meer te verzinnen.

Met hangen en wurgen heb ik mijn woorden bij elkaar geschraapt, ben nu op meerdere verschillende bestanden aan het werk omdat het heen en weer scrollen lastig wordt bij 20 of meer pagina’s in een document.

Score op dit moment 15051 woorden. Mooi getal, palindroom zelfs of heet dat niet zo bij getallen? En mooi op schema.

Maar ik merk dat ik veel achtergrond beschrijf, personages uitdiep, tijdlijnen opstel maar moeite heb het verhaal zelf op gang te krijgen. Volgens het boek, mijn gids tijdens deze spannende dagen, geeft dat allemaal niets en komt het vanzelf goed als ik maar gewoon door ga met het uitscheiden van woorden.

Dat doe ik dus maar. En ik zie wel waar ik uitkom.

5 gedachten over “Nanowrimo de tweede week”

  1. Karl Ove Knausgard (‘Mijn strijd’, zes delen) belde elke avond die ene beste vriend om hem de dagproductie voor te lezen. Zowel het voorlezen als de feed back brachten hem meestal verder. – Je moet natuurlijk wel die ene beste vriend even vinden… – B.

    1. Dat lijkt me in mijn geval vrij lastig omdat het nog steeds allemaal losse flarden zijn en ik in andere stukken verder schrijf. En ik voel me ook niet zeker genoeg over wat ik schrijf om het te delen. Ben wel benieuwd naar dat deel van zijn serie.

    1. Nee, niet af. Hooguit een ruwe eerste versie van wat misschien ooit wel meer gaat worden. Trouwens vandaag 3016 woorden geschreven. Topscore! Voor mij dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.