Nanowrimo de derde week

Gisteren, zondag, begon al weer de derde week van deze schrijfmaand. Volgens het No Plot boek was de tweede de zwaarste en gaat het in de derde week een stuk beter.

Dat hoop ik dan maar. De afgelopen week was inderdaad zwaarder dan de eerste. Moeilijker om aan het aantal woorden te komen maar vooral moeilijker om echt goed te schrijven. Voor zover je dat zelf kan beoordelen dan. Moeilijk ook om je innerlijke criticus te negeren en door te zetten zonder het idee te hebben dat je er niets van kan.

Een stoomcursus schrijven is deze maand, fictie schrijven in dit geval. Daar had ik nog niet zo veel ervaring mee maar nu blijkt dat ik het allemaal best kan verzinnen maar dat het zo opschrijven als je het in je hoofd hebt zitten juist moeilijk is. Altijd gedacht dat het andersom was, dat ik niks kon verzinnen.

Het hoe. Jan Brokken
Het hoe. Jan Brokken

Om me te helpen lees ik ook nog, tussendoor, romans en boeken over schrijven. Zo heb ik net Het hoe van Jan Brokken uit. Interessant, veel nieuwe inzichten opgedaan. Veel dingen om over na te denken.

Voor de volgende week wordt aangeraden minimaal een dag maar liever twee of nog meer dagen 6.000 woorden te schrijven. Maar dat is veel! Mijn record tot nu toe is een dag van 3.016 woorden.

Ik ga het wel een keer proberen maar dan moet het wel beter gaan dan afgelopen week.

Het fijne is om meer te doen dan nodig is zodat je dagen die je verwacht (wandelingen) of onverwacht (migraine, een begrafenis) niet kan schrijven makkelijk op kan vangen.

Ik ben in ieder geval al over de helft en daar ben ik best trots op. Juist omdat het best wel vaak best wel moeizaam gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.