Lente in de tuin

Vanuit mijn vogelkijkschuilhut, lees: badkamerraam, zie ik merels die mijn tuin omspitten en bemesten, koolmeesjes die elkaar achterna zitten, een roodborstje dat de wacht houdt op een paaltje. De egel heeft zich nog niet laten zien en slaapt waarschijnlijk nog onder de slinkende berg gras- en bladafval. De eerste dikke hommels bezoeken de vroeg bloeiende rododendron en musjes halen nestmateriaal en eten uit de composthoop.

De daslook is teruggekomen, de brandnetels die ik gisteren uitgegraven heb in het bos lijken aan te slaan, de frambozen krijgen blaadjes, de bessenstruiken komen weer tot leven. Tv is er niets bij.

De buren zien het een onoverzichtelijk rotzooitje maar ik zie een steeds wilder wordend stukje natuur waar allerlei lekkere hapjes in groeien. Niet alleen voor mij. En waar dieren kunnen overwinteren, kunnen nestelen en de vogels mij ‘s morgens en s avonds toezingen. Daar geniet ik dan weer van.

3 gedachten over “Lente in de tuin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.