Jongleren

Omdat ik nu veel meer tijd heb en veel meer alleen ben heb ik een oude hobby weer opgepakt: jongleren. Dit heb ik vroeger veel gedaan en ik was er best goed in maar nu lijkt het een stuk moeilijker dan ik me kan herinneren.


Ik oefen regelmatig als afwisseling van het zittend lezen en schrijven. Telkens een minuut of tien om mijn spieren niet over te belasten.

Het schijnt ook goed te zijn om je hersenen te ontwikkelen, je concentratie en coördinatie te verbeteren, en om een goede lichaamshouding te houden. Niks mis mee dus. Als het lukt.

Voorlopig is het vooral veel bukken om de gevallen ballen op te rapen en veel rennen om uit de bocht vliegende ballen te vangen zonder daarbij over stoelen en tafels te struikelen. Ook nog een oefening in geduld dus.

Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van jongleren.

Een gedachte over “Jongleren”

  1. Hallucinerend filmpje erbij. Vanaf nu bewonder ik zonder enig voorbehoud iedereen die verder is dan de twee ballen. Jou dus ook. En denk aan de tip om vanaf bed te werken: scheelt een hoop geloop, blauwe plekken en gaten in het hoofd. Leuk hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.