Hoera het is weer november

Diegenen die mij kennen of al een tijdje volgen weten dat ik vorig jaar voor het eerst meegedaan heb aan de NaNoWriMo. De National Novel Writing Month. Waarin iedereen die mee wil doen een poging waagt de eerste ruwe versie van een roman van 50.000 woorden te schrijven. Dit is zoveel dat je gedwongen wordt daar erg op te focussen. Door overal en altijd met je verhaal bezig te zijn en vooral letterlijk grote hoeveelheden tekst te schrijven. Een beetje zoals ik in het dagelijkse leven boeken lees šŸ˜‰

Dit jaar doe ik weer mee en wat ik vorig jaar geleerd heb betaalt zich nu uit.

no plot no problem
no plot no problem

Ik heb ontdekt dat er altijd meer tijd is om te schrijven (of lezen, wandelen, alles eigenlijk waar je echt wilt) dan je denkt. Ook, of zelfs juist als je het druk hebt. Ik heb het nu drukker dan vorig jaar november maar lig al goed op schema.

NaNoWriMo schema
NaNoWriMo schema

Ook heb ik dankzij mijn deelname vorig jaar het schrijven serieuzer genomen en heb ik het afgelopen jaar meer geschreven dan andere jaren. Behalve misschien toen ik mijn veganisme boek schreef, maar dat was non-fictie en dat schrijft heel anders. En ik ben helemaal niet gewend aan lange stukken tekst. Mijn verhalen zijn altijd kort tot superkort (zie ook de ukvaes) dus in allerlei opzichten is het meedoen aan de NaNoWriMo weer een uitdaging.

Maar ik durf nu al te Ā zeggen dat wat ik dit jaar aan het schrijven ben al beter is dan ik vorig jaar november schreef. Ik krijg of vind steeds meer mijn eigen stijl, het fantaseren kost me geen enkele moeite en af en toe schrijf ik een aantal regels waarvan ik zelf vind dat het er verdomd goed op staat. En dat is een erg fijn gevoel.

Dus voor iedereen die wil schrijven, of iets heel anders dat moeilijk lijkt en is: duik erin, focus en maak die meters!

2 gedachten over “Hoera het is weer november”

  1. Leuk geschreven! Ik ben ook van het korte schrijven, ik doe nu dit jaar voor het eerst mee en ik vind het best pittig, maar zo leuk! Succes komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.