Gelezen in januari 2019

Afgelopen jaar, 2018, heb ik minder boeken gelezen dan ik had willen doen. Dat is op zich niet heel vreemd want ik wil altijd meer dan ik kan en doe maar nu was het echt weinig, voor mijn doen dan. Ik weet niet precies hoeveel ik er gelezen heb omdat mijn computer, waarop ik mijn lijstjes bijhield, ergens in april crashte en ik dus alleen vanaf mei een overzicht heb.

Van mei tot en met december heb ik in totaal 40 boeken gelezen waarvan 3 niet helemaal uit, vanwege te saai of te moeilijk te volgen. Niet dat dat laatste per definitie een criterium is om te stoppen, helemaal niet, maar soms wel.
Gemiddeld 5 boeken per maand. Dit jaar wil ik er minimaal 6. Ik lig al enigszins op achterstand doordat ik er in januari weer maar 5 gelezen heb.

Er zijn vast genoeg mensen die nu denken: ‘huh 5 boeken weinig?, ik ben al blij als ik er 5 per jaar haal’. Dat is oké. Ik ben niet zo. Voor mij is lezen deel van mijn leven en mijn werk. Ik word er blij van en ik vind het fijn kennis en ervaring te kunnen delen. In de boekhandel, in gesprekken met vrienden of via recensies op deze blog, op sommige andere sites en in het Boekblad.

Afgelopen maand heb ik onderstaande boeken gelezen en over twee daarvan een recensie geschreven:

Berlin, Lucia Avond in het paradijs
Hubers, SylviaWat als we niet waren betoverd 
Powers, RichardTot in de hemel 
Heitman, Mariken
De wateraap 
Bollmann, StefanVrouwen die schrijven leven gevaarlijk

Ondertussen ben ik al wel weer in 9 andere boeken begonnen, of al een tijd bezig, dus dat geeft hoop voor de toekomst 😉

aan het lezen 3-2-2019
aan het lezen 3-2-2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.