Droog, droger, droogst

85 aardbeien uit eigen tuin
85 aardbeien uit eigen tuin

Droogte heeft ook z’n voordelen, met name veel minder slakken. Zo heb ik vandaag maar liefst 85 aardbeien kunnen plukken. Er hingen er nog meer maar ik moet ze ook op kunnen eten. Dat wordt een lekkere shake zo meteen.

Ondanks de hitte en de droogte heb ik mijn tuin dit jaar nog niet gesproeid. De combinatie van heel dicht op elkaar planten zorgt voor genoeg dauw in de ochtend om alle planten te laten overleven.

Niet dat ik het erg vind als het af en toe regent, helemaal niet, maar ik wil dat mijn tuin sterk is. Dat de planten geen kasplantjes maar stoere sterke wezens zijn, die alle weersomstandigheden kunnen doorstaan.
Ik wil een tuin die het ook doet als ik op vakantie zou gaan, die gewoon doorgroeit zonder mijn aandacht. Dit is waarom permacultuur ook wel lazy gardening wordt genoemd. Een manier van tuinieren waarbij, na een aantal jaar, alleen nog maar een beetje onderhoud nodig is en tegelijkertijd veel geoogst kan worden.

Terwijl ik dit aan het typen ben begint het te regenen, een gejuich stijgt op uit de tuin.

3 gedachten over “Droog, droger, droogst”

  1. Mmmmm, lekker. Dat is meer dan de drie aardbeien die ik heb kunnen oogsten.
    Ik heb ook nog niet gesproeid. De enige ondersteuning die ze krijgen dat ik het water opspaar wat anders door de gootsteen zou verdwijenen. Water zonder zeep of andere slechte stoffen. Dat gooi ik op de droge stukken in de tuin, waar de planten niet heel goed aaneengesloten staan. Maar dit is ook niet meer dan vijf liter per dag omdat ik nogal zuinig met water omga. En de tuin, die staat er prachtig bij.

    1. Dat water opsparen doe ik ook, dat geef ik dan aan de planten die in potten staan, binnen en buiten. Die drogen echt snel uit. Gisteren waaide zelfs mijn grote pot meet aardappelen om omdat die een stuk lichter was vanwege het totale gebrek aan water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.