De kennismaking Faxen aan Ger – Nicolien Mizee

De kennismaking. Faxen aan Ger - Nicolien Mizee
De kennismaking. Faxen aan Ger – Nicolien Mizee

Tijdens haar opleiding tot scenarioschrijver had Mizee les van Ger Beukenkamp en schreef hem vele faxen waarin ze haar liefde voor hem uitte maar waarin ze vooral verslag deed van haar eigen leven. Op deze manier leer je niets over hem, ook al omdat hij nooit terug schreef, maar wel van alles over de auteur. Deze faxen zijn nu gebundeld en bieden een uniek inzicht in het leven van Nicolien Mizee.

In haar kenmerkende nuchtere en droogkomische stijl beschrijft zij haar leven vol angsten, depressies, wanen en het geworstel met de maatschappij en haar eisen. Een wereld waarin zij maar al te vaak de weg kwijt raakt omdat ze de ‘gewone’ dingen niet snapt en andersom niet snapt waarom mensen haar altijd als anders ervaren dan ze is. Hoe mensen kunnen werken, relaties hebben, gezinnen stichten en huizen en hypotheken onderhouden is haar een raadsel. Zij kan dat allemaal niet maar waarom dat is weet ze zelf ook niet echt.

Ik denk dat het voor veel mensen een, deels, herkenbaar boek is. Dat was het voor mij in ieder geval. Geen somber boek daarvoor is het met teveel zelfspot geschreven, ik zat tijdens het lezen vaak hardop te lachen. Dit boek van 400 pagina’s bevat alleen nog maar de faxen uit de jaren 1994 -1997. Er is nog veel meer. Ik kan niet wachten op de rest.

2 gedachten over “De kennismaking Faxen aan Ger – Nicolien Mizee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.