Burley Flatbed

Ik wilde mijn laatste stukje grasveld sheetmulchen (bedekken met karton, aarde erop, plantjes en zaden erin, klaar is haas) maar bedacht dat ik dan nergens meer bij kon omdat ik niet genoeg staptegels had. Maar ik wist dat T en M in hun volkstuin nog wat stoeptegels hebben liggen waarvan ik er wel een paar mocht hebben.

Dat betekende vervoer regelen dus was het nu het ideale moment om die fietskar te gaan kopen die ik al zo lang op het oog had. Bovendien was mijn vakantiegeld binnen gekomen, net genoeg voor die kar. Dit speelde zich allemaal af afgelopen dinsdagochtend in een zeldzaam moment van daadkracht en besluitvaardigheid.

burley flatbed fietskar
burley flatbed fietskar

De Burley Flatbed moest het worden. Plat, laag, licht van gewicht en inklapbaar. Omdat de bodem van een soort rubber zeil is dat zou kunnen scheuren bij het vervoer van bv stoeptegels was ik van plan er een stuk hardboard op te maken. Dit werd me afgeraden in de winkel omdat dat board juist scheuren zou kunnen veroorzaken. Eenmaal buiten viel mijn oog direct op een aantal stevige dozen bij het oud papier. Ik pakte er een en vouwde hem in de kar. Perfect! Op naar de tegels.

7 meegenomen, durfde niet meer omdat ik en nog moest oefenen met aanhanger en omdat ik niet wist hoeveel gewicht er mee kon. De tegels wogen samen 43 kilo, max gewicht bleek 45 kilo!

Gisteren zag ik een geweldige stapel houtsnippers dus ik ga zo weer op pad.

De handleiding die ik erbij kreeg bevat een aantal mooie regels zoals Ride on Clean, Paved Surfaces, Avoid Riding at Night, Prevent trailer Tip Over maar de meest fantastische is toch wel Avoid Riding in Traffic.

2 gedachten over “Burley Flatbed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.