Amitriptyline

Sinds ik amitriptyline slik, een antidepressiva maar tegelijkertijd wondermiddel dankzij zijn bijverschijnselen, slaap ik een stuk beter. Ik slik dit medicijn in een redelijk lage dosis van 50 mg tegen slapeloosheid, als pijnstiller tegen chronische pijnen/fibromyalgie en het helpt vast een beetje tegen depressieve gevoelens.

Sinds een paar weken heb ik de dosis verhoogd van 40 naar 50 mg omdat ik weer slechter ging slapen. Nadeel is dat ik nu later en duffer wakker word.

Andere bijwerkingen waar ik last van heb zijn restless legs ’s avonds, makkelijker aankomen in gewicht, moeilijker stoelgang, een dood gevoel in mijn mond na het slikken, minder zin in seks en oorsuizen. En dit zijn alleen nog maar de dingen waarvan ik me bewust ben.

Medicijnen hebben altijd bijwerkingen en zijn in principe niet gezond voor een mens. Ik wil ze dan ook liever helemaal niet slikken. Maar nooit een nacht goed slapen, altijd pijn en somber zijn helpt ook niet erg om gezond en blij te worden. Dus worstel ik al mijn hele leven met wel of niet slikken en zo ja wat dan en hoeveel? Een van de vele gevechten die ik lever in dit leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.