2 seizoenen

Ik heb maar 2 seizoenen, een binnen en eentje buiten. Ze komen grofweg overeen met herfst/winter en lente/zomer. Maar niet helemaal, mijn seizoenen lopen meer door elkaar en kunnen zelfs van dag tot dag of binnen een dag veranderen.

na gedane arbeid lekker liggen
na gedane arbeid lekker liggen

Zeker nu wisselt het weer erg maar over het algemeen is dit echt het buitenseizoen. Lekker in tuinen werken, fietsen, wandelen, picknicken, terrasje. Fijn seizoen om nieuwe mensen te ontmoeten en samen dingen te doen.

Het nadeel is dat veel andere dingen, die meer in het binnenseizoen passen, blijven liggen. Letterlijk in het geval van stapels kranten, tijdschriften en boeken. Maar ook het huishouden, het schrijven en studeren. Niet heel erg maar ik mis wel eens de rust om overdag een boek te lezen. Of om eens uitgebreid te werken aan die serie korte verhalen die ergens in mijn achterhoofd zweeft.

Ik klaag niet, ik geniet volop van het buiten zijn, maar, zoals ik een paar dagen geleden ook al schreef, ik wil zoveel en het past niet allemaal in mijn dag. Maar het zoemt wel allemaal door mijn hoofd.

En dan ga ik zelf ook maar even liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.